Hiillostettu lohi tarjoiltuna béarnaisekastikkeen ja uppomunan kanssa on yksi Strindbergin suosituimpia annoksia ja ollut ravintolan listalla vuodesta 1999 lähtien. Inspiraatio annokseen saatiin Eggs Florentinesta, josta tutut vaalea paahdettu leipä ja pinaatti löytyvät myös tästä klassikkoannoksesta. Tämä klassikko ansaitsee parikseen myös arvoisensa viinin. Viiniammattilaisten avustuksella viiniksi valikoitui Grauer Burgunder Saksan Rheinhessenin laatuviinialueelta.
Tämä Saksan Rheinhessenin laatuviinialueelta ponnistava Kühling-Gillotin VDP-tilan Grauer Burgunder Réserve hurmaa runsaan moniulotteisella tuoksullaan. Käsin poimitut rypäleet kasvavat kalkkipitoisessa maaperässä ja viini kypsyy kuuden kuukauden ajan vanhoissa tammitynnyreissä, antaen sille pyöreyttä ja tammen paahteisuutta. Tammen pyöristämä Grauer Burgunder sointuu upeasti lohen hiillostuneen pinnan kanssa ja viinin runsas hapokkuus raikastaa béarnaisekastikkeen runsautta. Kuiva viini on makuprofiililtaan intensiivinen, sen jälkimaku on pitkä, ja runsas hedelmäisyys viimeistelee Strindbergin klassisen lohiannoksen, tehden tästä täydellisen makuparin.
Tervetuloa maistamaan!