The Perfect wine for Toast Skagen

Toast Skagen is a classic dish created in restaurant Riche in Stockholm back in the 1950’s. It consists of a toasted white bread and mayonnaise-based paste of fresh shrimps, topped with fish roe and dill right before serving.

Château de Plaisance’s biodynamic vineyards are located in the Loire Valley and are carefully taken care of by 32-year-old Vanessa Cherruau, the owner of the estate. Most of the estate’s 25 hectares are dedicated for wine cultivation and mainly for Chenin Blanc. All the production has been organic since 1995 and biodynamic since 2008.

Strindberg’s Toast Skagen is one of the best in the whole of Helsinki. There is a reason it is one of the most popular dishes of the restaurant – and has been for several years. We wanted to find the perfect wine match for this classic dish, one that would complement both the food and the wine. Jury’s favorite in the blind tasting was a classic Chenin Blanc from the Loire Valley.

Château de Plaisance L’Anjou Blanc has a ripe fruity aroma in the nose with dry yet bold and juicy flavors. The elegant bitterness in the aftertaste balances out perfectly the rich fruitiness of the flavor and makes the taste linger for a long time. Grapes are handpicked and wine is spontaneously fermented.

L’Anjou Blanc compliments beautifully the delicate aromas of the fresh shrimps and it has plenty of acidity to lighten up the richness of the dish. Strindberg’s Toast Skagen and Chenin Blanc from Plaisance make a wonderful combination everyone should try.

Kahvilan herkkurivit suorassa.

Makeaa vai suolaista?

#ravintolastrindberg #strindberg #helsinki #esplanadi
Viikon puoliväliä keventää mukavasti "shatoobriään", tai tuttavallisemmin Chateaubriand - naudan mureinta sisäfilettä karamellisoidun sipulin ja luuydinkastikkeen kera.

Punaviini seuralaisena on valinnainen, joskin suositeltava. 🍷

#ravintolastrindberg #strindberg #myhelsinki #chateaubriand
Friskt väder, vitt vin och räkor. Bara havet saknas. 🌊

#ravintolastrindberg #strindberg #esplanadi
Kesäinen tuuli
Minut terassille toi
Porkkanakakku.

Haikut ovat vaikeita, Strindbergin porkkanakakun tilaaminen helppoa. Aina omasta keittiöstämme, nautitaan puistomaisemissa.

#ravintolastrindberg #strindberg #myhelsinki #esplanadi
Parsamenun herkkuja, talon klassikoita vai äitienpäivän erikoisuuksia? Tänä viikonloppuna Strindbergillä on mistä valita. 

Paras tapa varmistaa paikkansa viikonlopun humussa on pöytävaraus, joka käy helposti bion linkistä. 

Trevligt veckoslut! 🥂

#ravintolastrindberg #strindberg #esplanadi #myhelsinki
Helatorstai tarjoaa taas pienen, joskin tervetulleen paussin viikon keskellä. Striballa pidetään tunnelma koholla seuraavasti:

Yläkerta palvelee
9.5. 13-21
12.5. 12-19 (äitienpäivä!)

kahvilan ollessa auki
9.5. 12-19
12.5. 12-19.

Äitienpäiväksi on vielä muutamia pöytiä varattavissa, nyt on oikea aika klikata bioon ja varmistaa äidille elämys katettujen pöytien ääressä! 

#ravintolastrindberg #strindberg #esplanadi #myhelsinki
Kevään ykkösraaka-aine laskeutui Strindbergin keittiöön: juhlimme parasta parsa-aikaa 3.-25.5. erityisellä menulla! 

Menu on tarjolla Esplanadin yläpuolella arkisin klo 15 alkaen ja lauantaisin koko päivän. 

Tästähän ehtii vielä varata pöydän viikonlopuksi, bion linkin kautta varausten lisäksi myös tarkempia tietoja menusta viinisuosituksineen. 🥂

#ravintolastrindberg #strindberg #esplanadi #myhelsinki
Kevät tuli jo toisen kerran tänä vuonna, josko nyt pysyäkseen. Vappuista lämpöä juhlistaaksemme kahvila palvelee tänään 30.4. vähän normaalia myöhempään klo 22 saakka yläkerran ravintolan tunnelmoidessa aina klo 24 asti. 

Tervetuloa! 🥂

#ravintolastrindberg #strindberg #esplanadi #helsinki #vappu